Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen en onze antwoorden erop. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op.

Algemeen

De Bellein Academie biedt opleidingen en trainingen aan die jou uitdagen dieper in jezelf op zoek te gaan naar de ware kracht in jezelf, naar de essentie van jezelf. Een essentie die onzichtbaar in de diepte verscholen ligt.
Bellein daagt je uit, inspireert en biedt professionele ondersteuning in de reis die je met jezelf maakt. Het gehele opleidingsaanbod doet aanspraak op de onmiskenbare wijsheid van je lichaam, op het intellect van je geest en het diepe verlangen van jouw ziel.
Lees hier meer over ons.
Het aanbod van de Bellein Academie werkt met de wijsheid van het lichaam. Deze wijsheid komt op de eerste plaats, daarna pas volgt het hoofd. Dit uitgangspunt vormt de basis voor iedere workshop, cursus of training. Dit vraagt van ons docenten- en assistententeam binnen de Bellein Academie een bepaalde professionaliteit en expertise. Daarom zijn onze docenten geschoold als lichaamsgerichte (energetische) therapeut en hebben zij ervaring in het lesgeven van het unieke aanbod van de Academie.
Binnen de Bellein Academie zijn mensen werkzaam met ieder hun eigen expertise die bijdraagt aan de hoge standaard die wij stellen aan onze producenten. Zo is er een hoofddocent en zijn er meerdere docenten en assistenten werkzaam die de uitvoering van het aanbod verzorgen. Achter de schermen is een secretariaat hard aan de slag om jou zo goed mogelijk van dienst te zijn. Binnen dit secretariaat werken een officemanager, financieel-juridisch medewerker, tekstschrijver, marketingspecialist en webdesigner. Daarnaast maakt de Bellein Academie gebruik van de diensten van een ervaren opleidingskundige, kwaliteitszorgmedewerker en een professionele foto- en videograaf. Ook is er een groep vrijwilligers die zich betrokken voelt bij het werk dat de Bellein Academie doet. Zij verzorgen onder andere de open avonden van Club2Gather en het jaarlijkse feest.
De Bellein Academie wil staan voor kwaliteit en professionaliteit. Dat betekent onder andere dat we gebruik maken van feedbackformulieren, structureel teamoverleg en een jaarlijkse evaluatiecyclus.
Lees hier meer over onze kwaliteit.
Ja, op dit moment heeft de Bellein Academie de accreditatie van het CRKBO ontvangen.
Nee, de Bellein Academie biedt geen therapeutische sessies aan.
De Bellein Academie biedt workshops, cursussen, trainingen en opleidingen in het kader van diep persoonlijk werk. Natuurlijk is het bij sommige trainingen fijn om thema’s, die in jou worden aangeraakt, verder uit te kunnen werken met een professioneel therapeut. Je kunt dan terecht bij therapeuten die lichaamsgericht werken. Deze vind je onder andere bij praktijk Bellein. Daar werken meerdere therapeuten die jou in jouw proces kunnen begeleiden.

Opleidingsaanbod en studiekeuze

Je vindt op deze pagina het aanbod voor mensen die op zoek zijn naar workshops, cursussen en trainingen gericht op persoonlijke ontwikkeling.
Hier is het aanbod te vinden voor professionals die zich verder willen bekwamen in lichaamsgericht werken.

Ook kun je in een oogopslag zien wat er de komende maanden wordt aangeboden.
Zie hier de agenda 

Je kunt altijd een gesprek aanvragen bij het secretariaat om te zien welke aanbod het beste past bij jouw wensen en verlangens.
Ook zijn er mogelijkheden mee te doen met gratis workshops Core Essence. Deze zou je met name willen volgen, wanneer je interesse hebt in het volgen van de jaartrainingen Core Essence.
Vraag voor advies en de mogelijkheden aan het secretariaat. Je kunt mailen of bellen naar 06 49 16 55 34

Afhankelijk van wat je graag wilt, is het mogelijk om deel te nemen aan gratis bijeenkomsten. Vraag voor advies en de mogelijkheden aan het secretariaat. Je kunt mailen of bellen naar 06 49 16 55 34

Ja, neem contact op met het secretariaat. Je kunt mailen of bellen naar 06 49 16 55 34

Inschrijven

Bij veel aanbod is het mogelijk om je online in te schrijven.
Voor het volgen van de jaartrainingen Core Essence en de post opleiding kun je je per mail aanmelden.
Binnen vijf werkdagen ontvang je van ons reactie.

Je ziet per aanbod op welke data het wordt aangeboden. Je kunt je tot drie dagen van tevoren aanmelden. Met uitzondering van de jaartrainingen Core Essence en de post opleiding. Hiervoor hebben we minimaal een week nodig. Schroom niet contact met ons op te nemen, we denken altijd graag met je mee. Je kunt mailen of bellen naar 06 49 16 55 34.

We streven ernaar binnen vijf werkdagen te reageren op jouw mail of aanmelding.

Zeker! Laat het ons weten.
Je kunt ons altijd een mail sturen dat je interesse hebt in deelname aan een bepaald aanbod.
Bellen mag ook 06 49 16 55 34.
Bij voldoende interesse bieden we de workshop, cursus of training nogmaals aan. We kiezen data en nemen vervolgens contact op met alle geïnteresseerden.

Als je toch wilt deelnemen en de groep blijkt vol te zijn, stuur ons dan even een mail. Soms is er op het laatste moment nog een uitvaller. We kunnen je op een lijst zetten van mensen die graag gebeld willen worden. Je kunt ook bellen naar 06 49 16 55 34.

Deelname

Het is afhankelijk van de workshop, cursus of training waar je je voor aan wilt melden. Vaak staat het bij de tekst op de website vermeld. Je kunt er over het algemeen van uitgaan dat de minimale groepsgrootte uit 8 personen bestaat. De maximale groepsgrootte bestaat meestal uit 14 personen, uitzonderingen daargelaten. Wil je het specifiek weten? Neem even contact met ons op. Je kunt mailen of bellen naar 06 49 16 55 34

Wanneer het noodzakelijk is om de studiebelasting te vermelden, dan vind je dat in de bijgevoegde tabel die geplaatst is op de betreffende webpagina.

In de begeleiding staat jouw eigen ontwikkeling centraal. Je wordt daarbij ondersteund door professionele docent(en) en assistent(en) en, indien van toepassing, door een leertherapeut. Tussen betrokken partijen bestaat een open overleg die de begeleiding van jou ten goede komt.

Neem in eerste instantie direct contact op met het secretariaat.
Bij, door ziekte of anderszins, niet kunnen deelnemen aan een workshop, cursus, masterclass, jaartraining of beroepsopleiding en vergelijkbare eenheden kan er geen beroep worden gedaan op inhalen van het misgelopen onderdeel. Ook kan men geen retournering van betaalde kosten aanvragen of beroep doen op een retournering. Het is niet mogelijk om misgelopen onderdelen om te laten zetten in een andere vorm van een workshop, cursus, masterclass, jaartraining of beroepsopleiding.

Fiscaal en betalingen

Al het aanbod van de Bellein Academie is vrijgesteld van BTW. De prijzen die genoemd worden zijn dus met 0% btw.
Kijk op de site van de Belastingdienst naar de specifieke voorwaarden. Vanaf 2021 is ter vervanging van de aftrek scholingsuitgaven een nieuwe regeling voor scholingsvouchers. Deze zijn vooral bestemd voor doelgroepen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt en uit zichzelf minder geneigd zijn om scholing te volgen.
Afhankelijk van welke workshop, cursus of training je wilt volgen, kijken we met je mee naar de mogelijkheden van gespreid betalen.
Bij elke workshop, cursus of training zie je de prijs voor het product staan. Mocht er sprake zijn van additionele kosten, dan worden die specifiek genoemd. De genoemde prijzen zijn exclusief lunch en verblijfskosten. Deze komen voor eigen rekening.
Mocht er onverhoopt een onderdeel niet doorgaan wegens te weinig deelnemers, dan draagt de Bellein Academie uiteraard zorg voor terugbetaling van het reeds betaalde deelnemersgeld.

Praktische informatie

Al het aanbod van de Bellein Academie wordt aangeboden op de vestiging in Cothen. Aan de Willem Alexanderweg 77-01.

Uiteraard hopen we dat je gebruik kunt maken van een routeplanner. Het is dan wijs om het adres Willem Alexanderweg 56 in te voeren. Dan krijg je de juiste route.
Wanneer je vanuit het dorp aan komt rijden, dan zie je aan de Willem Alexanderweg uiteindelijk een klein industrieterrein. Je kunt de auto daar aan de weg gratis parkeren. Vanuit daar kun je lopen. Je neemt de tweede oprit. Daar zie je aan de rechterkant een pand staan (het enige pand). Het pand is van buiten bekleed met hout en het staat op palen. Je kunt je auto daar niet parkeren, wel aan de straat of voor het hek.

Vanuit de richting Utrecht (lijn 41), Driebergen/Doorn (lijn 50) en Amersfoort zijn er buslijnen die bij Cothen een halte hebben. Het is vanaf de halte nog een 10 minuten lopen alvorens je bij de locatie bent aangekomen.

De belangrijkste documenten op een rij

2. Voor annulering van een workshop, cursus, masterclass, jaartraining of beroepsopleiding en vergelijkbare eenheden door een deelnemer, geldt:
– Afmelden dient schriftelijk te gebeuren. Bij afmelding voor een eenheid gelden de volgende
voorwaarden:
– bij afmelding tot 2 maanden (60 dagen) voor aanvang krijg je het volledige bedrag terug,
minus de boekings- en administratiekosten van 55,00 euro;
– bij annulering tussen 45 tot 30 dagen voor aanvang van de startdatum wordt 50% van het
deelname geld in rekening gebracht;
– bij annulering vanaf 30 dagen vóór aanvang van de startdatum wordt 100% van het
deelname geld in rekening gebracht;
– bij het niet verschijnen tijdens de eenheid, wordt geen geld teruggeboekt;
– bij verhindering voor deelname door de deelnemer, mag de deelnemer een vervanger
sturen mits toegelaten door de toelatingscommissie;
– bij wangedrag door deelnemer of wanneer de deelnemer in overtreding is met de geldende
orde- en veiligheidsmaatregelen is de academie gerechtigd de deelnemer de toegang tot de
academie en de locatie te ontzeggen, zonder dat de academie restitutie van de
opleidingskosten is verschuldigd;
– bij annulering tijdens de overeengekomen eenheid, wordt geen geld teruggeboekt.
Tevens is het niet mogelijk beroep te doen op een andere eenheid van de Bellein Academie
of therapeutische sessies van praktijk Bellein ter vervanging van het geannuleerde eenheid.

Hier vind je alles over ons AVG beleid en hoe we omgaan met je gegevens.

 • Kom op tijd, want we beginnen op de afgesproken tijd;
 • Als je echt niet kunt komen of te laat komt, laat het ons weten;
 • Als deelnemer ben je aanwezig bij alle activiteiten die binnen de workshop, cursus en  (jaar)training worden aangeboden. Ook al ben je moe of voel je je niet zo lekker, het liefst willen we dat je aanwezig bent. We zorgen er dan voor dat je zo comfortabel mogelijk bij jouw groepsgenoten kunt zijn. Uiteraard zijn er uitzonderingenen daar spreken we samen over;
 • Tijdens de dagen van de workshop, cursus en  (jaar)training ben je zelf verantwoordelijk voor het aangeven van je mogelijkheden en grenzen. Zorg ervoor dat, wanneer het nodig is, de ander weet of er fysieke of andere beperkingen zijn, welke dat zijn en waar de ander rekening mee moet houden;
 • Als er iets is gebeurd voor, tijdens of na de sessie dat invloed heeft op jouw gezondheid dan vragen we je ons op de hoogte te stellen. Het is jouw verantwoordelijkheid om voor jezelf te zorgen en kenbaar te maken van dat wat speelt. Fysieke klachten of anderszins die belangrijk zijn voor ons om te weten, willen we horen. We zijn bereikbaar gedurende de betreffende trainingsweekenden van 7.30 tot 17.00 uur, met uitzondering van de pauzes. Ook wij hebben dan even tijd voor onszelf nodig. Buiten deze tijden is de academie bereikbaar op de bekende tijdstippen, te lezen in de opleidingsgids;
 • Wanneer je tijdens het doorlopen van de workshop, cursus en  (jaar)training andere therapeuten, specialisten of ceremonies bezoekt, stel je het team daarvan op de hoogte. Ook wanneer je deelneemt aan een andere cursus/training of opleiding;
 • Je vult, indien van toepassing, de bijbehorende formulieren zoals feedbackformulieren en logboek tijdig in en stuurt het op naar respectievelijk het secretariaat en de assistent. Met tijdig wordt bedoeld minimaal twee weken voor de start van de volgende module van de jaartraining;
 • Je bestudeert indien van toepassing de literatuur en maakt het bijbehorende huiswerk zodat je jezelf tijdens het jaar ook op dit vlak blijft ontwikkelen. Je beseft dat je daar zelf de verantwoordelijkheid voor draagt;
 • Je beseft dat het tijdens de workshop, cursus en  (jaar)training niet altijd op jouw tempo of naar jouw wensen verloopt. Als team stemmen we af op het tempo van de groep, de groepsdynamiek en het groepsproces. Uiteraard hebben we oog voor ieder individu en we zullen ons best doen iedereen te zien en tegemoet te komen;
 • Je beseft dat je de rol van deelnemer aanneemt en daarmee accepteer je de leidinggevende rol van de docent(en) en assistent(en);
 • Je zorgt goed voor jezelf, zorgt goed voor de ander, zorgt goed voor de ruimte waar je bent, en stop is stop. We werken veel met ‘ja’ en ‘nee’, waardoor een grens anders aangegeven moet worden. Daarvoor gebruiken we het codewoord ‘stop’;
 • Met voorgaande regel wordt dus expliciet aangegeven dat (fysiek) geweld richting jezelf, de ander of de ruimte niet wordt toegestaan. Bij gebruik van geweld zal leiden tot onmiddellijke verwijdering van de locatie en de school;
 • Tijdens de dagen van de workshop, cursus en  (jaar)training maak je geen gebruik van alcohol of drugs. Jouw systeem staat sterk open tijdens deze dagen en alcohol en drugs hebben een zware impact;
 • Tijdens het volgen van de workshop, cursus en  (jaar)training wordt het ten zeerste afgeraden seksueel contact aan te gaan met een van de groepsleden. Het komt jouw eigen ontwikkeling en die van de ander niet ten goede en kans op stagnatie of terugval is groot;
 • Het is niet aan te raden samen met je liefdespartner, ouder of kind in dezelfde trainings- of opleidingsgroep te participeren;
 • Als je tijdens een oefening het gevoel hebt de groep te willen verlaten, vragen we je om dit niet te doen en te blijven. Vraag om hulp aan een van je groepsgenoten of assistent. Dit kan ook zonder woorden. Verlaat in ieder geval het pand niet, blijf en zoek een rustige plek op waar je weer tot jezelf kunt komen;
 • Je respecteert de grenzen van je groepsgenoten, assistent(en) en docent(en), ook al wil je op dat moment misschien je eigen weg volgen of ben je een andere mening toegedaan. Je bent in staat jezelf te beheersen en in contact te blijven ook als het even moeilijk voor je voelt;
 • Tijdens de workshop, cursus en  (jaar)training doorlopen we veel ervaringsoefeningen. We maken daarbij ook gebruik van aanraking. Vraag eerst of je iemand mag aanraken en stem op elkaar af. Als je toestemming hebt, mag je daar aanraken waar de oefening over gaat of waar de ander aangeeft dat je mag aanraken. Borsten en genitaliën worden nooit door de ander aangeraakt.
 • De Bellein Academie is niet aansprakelijk voor schade, verlies of diefstal van persoonlijke eigendommen.

Vanuit de Bellein Academie gelden naast deze huisregels ook ‘Algemene voorwaarden voor deelname’.

Op de website zie je bij elke elke workshop, cursus en  (jaar)training wat de voorwaarden voor deelname zijn. Deze specifieke voorwaarden zijn additioneel op de algemene voorwaarden van de Bellein Academie.

De Bellein Academie richt zich op doelgroepen die zich aangetrokken voelen tot of werkzaam zijn binnen de lichaamsgerichte begeleiding. Daarom wordt er binnen het onderwijs gewerkt met de wijsheid van het lichaam wat vraagt om ervaringsgericht leren. Ervaringsgericht werken roept vragen op bij de deelnemer en het is aan de docent hier ruimte voor te maken. Dat betekent dat de Bellein Academie de leerbehoefte van de deelnemer centraal stelt en vraaggericht en just in time onderwijs aanbiedt.

Deze principes vragen om een flexibele leeromgeving waarbinnen een heldere en eenduidige structuur de wens tot ervarings- en persoonsgericht opleiden mogelijk maakt. Binnen het gehele onderwijsaanbod zie je deze structuur terug in de specifieke opbouw van het (dag)programma en helder geformuleerde leerdoelen. Een raamwerk waar de trainer/docent zich aan houdt en waarbinnen alle vrijheid heerst om tezamen met de deelnemers verdere invulling te geven aan dat wat leeft in de groep. Er is sprake van een heldere leiding en tegelijkertijd afstemming. Bellein werkt niet zozeer vanuit macht, maar vanuit kracht.

Didactisch concept
Naast constructivisme is de leertheoretische benadering van het sociaal constructivisme van belang bij de ontwikkeling van het opleidingsdidactisch concept van de academie.

De kerngedachte van het sociaal constructivisme is dat leren altijd begint met de verkenning, bewustwording en activering van eigen voorkennis en kijk op de verworven ervaringen. Dat leren vindt plaats wanneer iemand in een voor hem betekenisvolle situatie een frictie ervaart tussen de eigen ervaring (voorkennis) en percepties en die van anderen en vervolgens gemotiveerd is die frictie op te lossen door het aangaan van het opdoen van een nieuwe ervaring, samen met mededeelnemers en docenten. Deze vorm van leren is cumulatief en de deelnemer geeft zelf sturing aan zijn leerproces. Leren is een ontdekkingstocht waarin je stap voor stap verder komt, stil staat bij wat je ontdekt en daarmee rekening houdt op je verdere tocht.

Competentiegericht onderwijs wijkt in diverse aspecten af van de traditionele wijze van leren. Competentiegericht leren is gericht op het vergroten en/of versterken van de persoonlijke vermogens (competenties).

Het leren is weliswaar gericht op de startcompetenties, maar een deelnemer bepaalt grotendeels zijn eigen route. Tijdens het leerproces bouwt een deelnemer zelf aan de uitbreiding van zijn persoonlijke competenties. Dat noemen we constructivisme.

In de studiewijzers van de jaartrainingen Core Essence en de Post Opleiding vind je de betreffende HBO competenties. 

De cookieverklaring van de Bellein Academie vind je hier.

Heb je nog vragen?

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons dan en we staan je graag te woord.