Vraag van Therese

vraag het sky

Lieve Therese,

dank voor je open en eerlijke bericht. Het is niet niks om dit zo eerlijk te vertellen en aan jezelf toe te geven. 

Ik snap dat je je boos voelt op de situatie. En ergens ben ik blij dat je jouw boosheid nu voelt en er niet in wilt blijven hangen, want dat betekent dat je verder wilt bewegen. Voorbij deze situatie. Het zegt me dat jouw verlangen naar een andere invulling van je leven steeds groter wordt. Wanneer een verlangen groot genoeg wordt, dan dient een nieuwe fase zich aan. Een fase waarin je die dingen kunt transformeren die je wilt transformeren. Zo zul je verder helen.

Dat jij nu meer in contact komt met jouw verlangens, dat is een prachtige ontwikkeling! En ja, daar hoort boosheid bij. Want met het eerlijk durven zijn naar jezelf toe over wat je eigenlijk wilt in het leven, komt ook de waarheid over jouw verleden meer naar de voorgrond. Vragen als ‘Kan het zo zijn dat je je vroeger niet echt veilig hebt gevoeld?’ of ‘Was je moeder voldoende liefdevol aanwezig voor jou?’ zijn vragen die maken dat je meer compassie kunt gaan ontwikkelen voor het kleine kind in jou. Met het ontsluieren van jouw verleden en het eerlijk toestaan van de ware verhalen, is het ook tijd om ruimte te maken voor woede, boosheid om alles wat er wellicht niet is geweest. En na de woede komt diep verdriet. Verdriet om alles wat er niet is geweest. Zodat je tot slot kunt gaan rouwen en berusting vindt.

Ik wil je vragen niet boos te worden op jezelf, want dat voelt zo pijnlijk. Je bent geen loser, je hebt hard gewerkt. Binnen de wereld die jij kent heb je overeind kunnen blijven. Vanuit die wereld heb je bergen verzet en daar mag je trots op zijn!  Dat je het nu anders wilt, dat is prachtig. Heb geduld en wees liefdevol naar jezelf toe. Het kost tijd om te groeien in de richting die jij wenst.

Lieve Therese, ik heb er alle vertrouwen in dat je jouw weg vindt. Mocht je willen, dan zou ik op zoek gaan naar professionele begeleiding. Zoals je weet ben ik erg voorstander van lichaamsgerichte therapie. Alleen doen hoeft niet meer, onder liefdevolle begeleiding zul je je steeds meer durven openen. 

Liefs,

Sky

Heb jij een vraag voor Sky?

Heb jij ook een vraag waarvan je graag wilt dat Sky die beantwoord?
Mail dan je vraag naar onderstaand emailadres.