Core Essence Somatisch Therapeut

Bij de Bellein Academie kun je de beroepsopleiding tot Core Essence Somatisch (=lichaamsgericht) Therapeut volgen. Een opleiding conform HBO standaarden die jou tot een professional maakt binnen de lichaamsgerichte psychotherapie.

Vanuit het raamwerk van de ontwikkelingspsychologie, neurobiologie en het musculoskeletale systeem leer je het vak van lichaamsgericht therapeut. Je leert kijken naar het lichaam van de cliënt (wat vertelt het lijf). Je ontwikkelt jouw eigen vermogen de levensenergie van de cliënt te volgen (hoe beschermt het lichaam de kern). Je luistert naar de uitdagingen waar de cliënt voor staat en plaatst ze in het grotere geheel (psychologische kindfase, antroposofie). En je maakt je techieken eigen die de cliënt stimuleren zijn energie op gang te brengen. Alles om de gezonde delen van de cliënt verder uit te nodigen te floreren om vervolgens de schaduwdelen naar het licht te durven brengen.
Door gedegen kennis (theorie) en kunde (technieken) leer je vanuit jouw eigen stevige draagkracht de cliënt te begeleiden op zijn of haar pad.

Core Essence legt het accent op krachtige basisprincipes als

Core Essence Somatisch Therapeut Leerjaar 1

Core Essence Somatisch Therapeut Leerjaar 2

Core Essence Somatisch Therapeut Leerjaar 3

Core Essence Somatisch Therapeut Leerjaar 4

Core Essence Somatisch Therapeut Leerjaar 4/5

BLIJF
OP DE HOOGTE
van onze activiteiten