Core Essence Somatisch Therapeut - LEERJAAR 1

Bij de Bellein Academie kun je de beroepsopleiding tot Core Essence Somatisch Therapeut volgen. Een opleiding conform HBO standaarden die jou tot een professional maakt binnen de lichaamsgerichte psychotherapie.

Core Essence legt het accent op krachtige basisprincipes uit de ontwikkelingspsychologie, Jungiaanse psychoanalyse, Reichiaanse karakteranalyse, bio-energetica, filosofie, neurobiologie (waaronder de polyvagaal theorie), somatic experience, de musculoskeletale leer, ademtherapie en bewegingsleer.

We kijken met een holistische blik naar de mens aangezien wij geloven dat alles in het leven met elkaar verweven is. Tijdens deze opleiding zie je dit sterk terug. Zo word je uitgenodigd jezelf op een dieper fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau te leren kennen. Je ontdekt de kracht van je eigen wil, die wordt ingegeven door je lichaam (hart). Naast dit alles word je je op sociaal-maatschappelijk niveau meer bewust van je eigen gewoontes en patronen en het effect ervan op de wereld om je heen.

Core Essence legt het accent op krachtige basisprincipes als

Het eerste jaar van de opleiding is erop gericht je op persoonlijk vlak te ontwikkelen. Dat betekent in deze opleiding dat je je bewust wordt van de gezonde delen in jou en de vervormingen die in jou zijn ontstaan. Het ontwarren van deze vervormingen en ze terugbrengen naar een gezonde staat is cruciaal voor het therapeutschap. Je hebt jouw duistere kanten te leren kennen, je angsten te ontdekken en ze te leren dragen. Je mag je steeds bewuster worden van alle verlangens die je in je draagt en hoe je hiermee omgaat. Je leert jezelf in de diepte kennen en je leert verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen levensenergie. Wanneer je dat steeds beter leert, kun je met een zuiverdere en met meer compassie kijken naar de cliënten die jouw praktijk zullen bezoeken.

In het eerste jaar van deze opleiding sta jij centraal met de vraag: wie ben ik?
Je ontdekt hoe jij je tot jezelf verhoudt (ik & ik), hoe je relateert tot de ander (ik & jij) en tot slot hoe jij je beweegt in de wereld om je heen (ik & wij).

Je volgt een gevarieerd programma waarbij lichaamsgericht werken de essentie vormt. We doen oefeningen op het gebied van ademhaling, gronding, energiewerk, lichaamsbewustzijn, contact met jezelf en de ander, stemgebruik en uiting van emoties. Je gaat op ontdekkingsreis in jezelf en beleeft jouw eigen energiestroming met de blokkades die er zijn. Je ontdekt welk masker je draagt en hoe sterk jouw verdedigingsmechanisme is. Je ervaart de kracht van je lagere zelf en het intense gevoel van je hogere zelf. Een prachtig avontuur in en met jezelf & met anderen. We maken ruimte om ervaringen te delen in de groep. Je geeft en ontvangt feedback, je reflecteert in stilte. Zodat je jouw ervaring kunt koppelen aan de beschikbare wetenschappelijk kennis.

DATA LEERJAAR 1

LEERJAAR 1 – Seizoen 2023/2024

Data seizoen 2023/2024

16-17 september 2023 – weekend module 1
18 september – theorie module 1

14-15 oktober 2023 – weekend module 2
16 oktober – theorie module 1

25-26 november 2023 – weekend module 3
27 november – theorie module 3

27-28 januari 2024 – weekend module 4
29 januari – theorie module 4

9-10 maart 2024 – weekend module 5
11 maart – theorie module 5

20-21 april 2024 – weekend module 6
22 april 2024- theorie module 6

19 mei 2024 uitnodiging jaarlijkse Feest
(viering afsluiting tweedejaars Core Essence)

Tijden:
weekenden van 9.00 tot 17.00 uur
theorie 9.00 tot 12.30 uur

€ 3975,-.

Prijs per jaar met ingang van cohort 2023/2024. Het bedrag is vrijgesteld van btw en is exclusief bijkomende kosten. Prijswijzigingen voorbehouden. 

Lees goed over de jaarlijkse bijkomende kosten zoals boeken, werkmateriaal, sessies leertherapie. Wil je advies of hulp hierbij? Mail ons gerust: info@belleinacademie.nl

Financiële budgetten mogen geen drempel zijn om een training of opleiding te gaan volgen. Daarom kiezen wij voor lagere tarieven voor particulieren en zelfstandig ondernemers. Wij gaan er vanuit dat werkgevers beschikken over budgetten voor duurzame inzetbaarheid. Onze zakelijke tarieven zijn daarom marktconform en exclusief BTW. Wanneer de werkgever de training of opleiding vergoedt, geldt daarom een ander tarief, vraag een offerte op.