Gegrond aanwezig zijn

Online cursus
7 modules
Van jongs af aan verleren we onze natuurlijke manier van afgestemd zijn op ons lijf, van afgestemd zijn op onszelf. We vergeten de taal van ons lichaam. Terwijl het lijf de hele dag met ons praat. De signalen van ons lichaam zijn hele duidelijke signalen, die we direct herkennen mits we daar bewustzijn op hebben. De gehele dag door vertelt ons lichaam ons wat het nodig heeft, wat goed voelt, wat minder fijn voelt, wat stress geeft, wanneer het honger en dorst heeft of rust wil.
We voelen dat we moeten huilen of boos worden. En vaak verontschuldigen we ons voor deze emoties en slikken ze vervolgens weg. Geloof mij, je slikt de emoties niet weg. Onbewust wordt de emotie ergens in je lichaam geparkeerd en het komt er vanzelf een keer uit. Dat kan jaren op zich laten wachten, maar er komt een moment waarop het zijn weg naar buiten vindt. Vaak op onverwachte momenten. Denk maar aan spontane huilbuien, onverwachte bommen die barsten of jouw lijf wordt ziek.

Wat ga je leren?

Het lichaam liegt niet, het liegt nooit, het kan niet liegen. Het is aan jou om het onderscheid te leren maken tussen de taal van je ego en de taal van je lijf. Wanneer je woorden voelt, dan kun je er bijna altijd vanuit gaan dat het de taal van je lichaam is. De taal van je lijf resoneert in je gehele wezen, wanneer er aandacht is voor je lijf dan kun niet om die resonantie heen. Je weet op dat moment: dit is mijn waarheid, er is geen twijfel meer mogelijk. Ik zie vaak in mijn praktijk tijdens sessies, en ook tijdens de trainingen van de Bellein Academie, wat deze resonantie doet met de cliënten of deelnemers. Hun lichaam kan gaan tintelen, het kan gaan trillen en schudden, sommigen krijgen kippenvel of gaan spontaan huilen. Huilen omdat ze hun waarheid voelen. Huilen van blijdschap, van opluchting.

Ze vinden een schat, ze vinden heling. Ze vinden een nieuw gevoel van binnen of een oud gevoel mag weer tot leven komen.

Oude wonden worden geheeld, de energie kan weer gaan stromen en het wordt zacht in en om ze heen. Het is elke keer weer zo’n prachtige belevenis. En niet alleen voor hun, ook ik word ieder keer weer diep geraakt door onze eigen helende kracht.

Start vandaag nog

Breng je lichaam, geest & ziel in balans waardoor je met meer vertrouwen, liefde, energie en plezier door het leven beweegt.

€149,-

€74,-

Deze kosten zijn eenmalig en BTW vrij.

Beluister waar je wilt

Deze online cursus is te volgen op iedere computer, tablet of smartphone​

Beluister zo vaak je wilt

Deze online cursus kun je zo vaak beluisteren als je maar wilt.

Alles op 1 plek

Je vindt deze en andere online cursussen in je dashboard.

De oefening zelf duurt tussen de 15 tot 20 minuten en je kunt het zelf verlengen als je langer bij een gewaarwording in je lichaam stil wilt staan. Trek er voor jezelf zo’n drie kwartier tot een uur voor uit. Dan kun je in rust beginnen en eindigen en echt navoelen wat de oefening je heeft gebracht. Geef jezelf tijd om de ervaringen te integreren in je systeem. Sommige mensen helpt het om erover te schrijven.

Dat is geheel aan jou. Mijn advies is om twee weken lang elke dag minimaal één oefening te doen.

Je kunt een specifieke oefening vaak herhalen om sensitiever te worden voor de boodschappen van je lichaam. Bij elke oefening geef ik een beschrijving en je zult ook merken dat je een voorkeur krijgt voor bepaalde oefeningen. Die kun je dan vaker herhalen wanneer dat zo voelt.

Wat belangrijk is, is dat je in een ruimte kunt zijn waar je alleen bent en niet gestoord wordt door anderen.

Veel mensen gaan in hun slaapkamer zitten of liggen of in hun werkkamer

Het kan fijn zijn om op een matje of matras te zitten of liggen.

Wanneer je de oefeningen zittend wilt doen, dan kun je een meditatiekussentje gebruiken. Wanneer je gaat liggen, zorg er dan voor dat het niet koud kunt krijgen.

Zorg er in ieder geval voor dat je behaaglijk en comfortabel kunt zitten of liggen

Je kunt naar de oefeningen luisteren via mobiel, tablet of pc/laptop. Bepaal zelf of je dit met of zonder koptelefoon wilt doen

Iets te drinken bij je hebben, maakt dat je na de oefening nog even kunt blijven zitten en na kunt voelen hoe de oefening voor je is geweest

Ja, er zijn fysieke bijeenkomsten. Bekijk de agenda van de Bellein Academie wanneer de bijeenkomsten staan gepland. Een bijeenkomst duurt een uur. Daarna is er tijd om een kopje thee te drinken en met de andere deelnemers na te praten.

Gun jezelf deze ervaring

Breng je lichaam, geest & ziel in balans waardoor je met meer vertrouwen, liefde, energie en plezier door het leven beweegt.

€149,-

€74,-

Deze kosten zijn eenmalig en vrij van BTW