Core Essence Gevorderd

Een intensief en lichaamgericht persoonlijk traject op zoek naar je ware zelf​. Daag jezelf uit. Verleg je grenzen, vergroot jouw comfortzone. Beweeg je vrij door het leven en leef je verlangens.
Tijdens de jaartraining Core Essence Basis heb je kennisgemaakt met de kindfasen uit de ontwikkelingspsychologie. Niet alleen heb je een theoretisch kader ontvangen, maar meer nog heb je lichamelijk kunnen ervaren wat in jouw lijf en leven te doorvoelen was rondom specifieke thematieken. In het tweede jaar verdiepen we jouw ervaring en kennis door per kindfase de karakterstructuren te betrekken. In je volwassen lichaam zijn de ervaringen uit je jeugd zichtbaar geworden, ze vertellen hun verhaal en kunnen op momenten je gedrag nog steeds onbewust beïnvloeden. Met de kennis over de drie lagen van bewustzijn in je en de theorie over deze structuren zak je nog een laag dieper in jezelf. Je leert zowel de lichte als de duistere kanten in jezelf aankijken en er met compassie naar te kijken.

Tijdens deze jaartraining leer je:

Tijdens het tweede jaar leer je het contact te maken met je lichaam te verdiepen. Daarnaast maak je het principe van energiehuishouding eigen waarbij je je meer bewust bent van de manier waarop de energie in je lichaam beweegt. Je maakt kennis met de karakteranalyse van Reich en ervaart welke karakterstructuren jou eigen zijn. Met de karakterstructuur leer je op een diepere laag meer over je maskergedrag, lagere en hogere zelf. Je ontdekt welke overlevingstechnieken je inzet en je krijgt technieken aangereikt om de lagen in jezelf te herkennen en in je cliënt. Naast ademhalings- en bewegingstechnieken leer verfijn je jouw lichaamsbewustzijn en is het volgen van de lichaamstaal een automatische geworden.

Core Essence is ontwikkeld voor mensen die een intensief programma van persoonlijke ontwikkeling willen doormaken op een lichaamsgeoriënteerde manier. De jaartraining is geen therapeutisch traject.

Core Essence legt het accent op krachtige basisprincipes uit de ontwikkelingspsychologie, Jungiaanse psychoanalyse, Reichiaanse karakteranalyse, bio-energetica, filosofie, neurobiologie (waaronder de polyvagaal theorie), somatic experience, de musculoskeletale leer, ademtherapie en bewegingsleer.

We kijken met een holistische blik naar de mens aangezien wij geloven dat alles in het leven met elkaar verweven is. Tijdens deze opleiding zie je dit sterk terug. Zo word je uitgenodigd jezelf op een dieper fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau te leren kennen. Je ontdekt de kracht van je eigen wil, die wordt ingegeven door je lichaam (hart). Naast dit alles word je je op sociaal-maatschappelijk niveau meer bewust van je eigen gewoontes en patronen en het effect ervan op de wereld om je heen.

De twee jaartrainingen (CEB en CEG) zijn tevens onderdeel van de opleiding tot Core Essence Lichaamsgericht Therapeut. Dat betekent dat je na deze twee jaar kunt kiezen of je door wilt studeren voor het certificaat Core Essence Lichaamsgericht Therapeut, je stroomt dan door naar het derde jaar van de opleiding tot Core Essence Lichaamsgericht Therapeut. Uiteraard ben je hiertoe niet verplicht en kun je na twee jaar Core Essence jouw persoonlijke ontwikkelingstraject afsluiten en uitstromen. 

Data

De tweedejaarsgroep voor seizoen 2023/2024 is reeds VOL.

DATA seizoen 2023/2024

30 sept en 1 oktober 2023 – weekend module 1

28 en 29 oktober 2023 – weekend module 2
30 oktober 2023 – theorie module 2

9 en 10 december 2023 – weekend module 3
11 december 2023 – theorie module 3

17 en 18 februari 2024 – weekend module 4
19 februari 2024 – theorie module 4

23 en 24 maart 2024 – weekend module 5
25 maart 2024 – – theorie module 5

17, 18 en 19 mei 2024 – weekend module 6
19 mei FEEST!

Weekenddagen van 9.00 tot 17.00 uur
Theorie ochtend van 9.00 tot 12.30 uur

Houd onze website en socials in de gaten voor de nieuwe data in seizoen 2024/2025. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Dat kan onder andere door een mail te sturen naar info@belleinacademie.nl

€ 3975,-.

KOSTEN SEIZOEN 2024/2025
Dit zijn de kosten voor particulieren.
Het bedrag is vrijgesteld van btw.

Overige kosten bestaan uit aan te schaffen boeken, online training en therapeutische sessies. De kosten hiervan zijn niet in de prijs inbegrepen.

Financiële budgetten mogen geen drempel zijn om een training of opleiding te gaan volgen. Daarom kiezen wij voor lagere tarieven voor particulieren en zelfstandig ondernemers. Wij gaan er vanuit dat werkgevers beschikken over budgetten voor duurzame inzetbaarheid. Onze zakelijke tarieven zijn daarom marktconform en exclusief BTW. Wanneer de werkgever de training of opleiding vergoedt, geldt daarom een ander tarief, vraag een offerte op.