Landen in je lijf en leven

Wil je meer ontspannen bewegen door de dag heen?

Ontdek de ware stem van jezelf. Luister naar de wijsheid van je lichaam. Het liegt nooit, het lichaam kan namelijk niet liegen.

Ik vind het zo moeilijk om te weten wat ik echt wil. Waar mijn verlangen ligt. Ik ben eigenlijk altijd bezig met die ander. Als die ander zich maar goed voelt, dan ben ik ook okay‘. Dat zegt Suzanne na de eerste cursusdag van Landen in je lijf en leven. Voor haar is het een hele kunst om te leren voelen wat haar eigen sensaties, emoties en verlangens zijn. Met haar hoofd kan ze prima vertellen, maar ‘het lijkt heel vaak niet echt te zijn, alsof ik ergens diep van binnen weet dat het niet helemaal de waarheid is‘, ze zegt ze. 

Heb jij ook het verlangen om jezelf beter te leren kennen?
Wil jij ook leren om meer in je lichaam aanwezig te zijn?
Wil je meer ontspannen door de dag heen bewegen?
Wil je meer plezier ervaren in relaties?
Wil je meer geluk en voldoening ervaren in het werk dat je doet?
Wil je meer uit je hoofd en in je lijf?

Dan past deze cursus goed bij jou. Je leert jezelf op een dieper niveau kennen. Je ontmoet jezelf in lagen waar het hoofd niet bij kan. Je leert de taal van je lijf, wanneer je je voor haar opent vertelt ze jou al haar verhalen.

Filosofische Sociëteit Bellein

Iedere seconde van de dag vertelt je lichaam wat er speelt in jou

contact met onze intuïtie

Tijdens deze inleidende cursus leer je jouw lichaam beter kennen. Je leert bottom-up te luisteren naar dat wat je lijf je iedere seconde van de dag vertelt. Je ontdekt de kracht en kwaliteiten van je lichaam, van je eigen kunnen. Je maakt kennis met overtuigingen en kindconclusies die je ooit getrokken hebt en die jou nu in het dagelijkse leven beïnvloeden. Je leert je lijf voelen met je lijf. Dat klinkt wellicht wat vreemd, maar veel mensen voelen hun lichaam met hun hoofd. Deze cursus nodigt je uit om bottom-up waar te nemen.

In je kindertijd hebben ze je beschermd, maar is dat nu nog steeds zo?

Je maakt kennis met de overtuigingen en kindconclusies die nog in je onderbewuste actief zijn. In je jonge jaren neem je instinctief besluiten om je tegen pijn, angst en verdriet te beschermen. Instinctief breng je jezelf in veiligheid. Deze beslissingen leidden tot kindconclusies die je nu nog in je leven met je meedraagt. Ze hebben je in je kindertijd beschermt, maar heb je ze nu nog nodig? Wanneer je van mening bent dat ze niet meer passend zijn, is het tijd om er afscheid van te nemen anders kunnen ze je blijven beperken in je levenskracht en levenslust.

Een prachtig gedicht van Claire vandenAbbeele.

Ik verdwijn weer
Maar nu met mijn ziel in mijn armen
En in alles wat zwelt van verlangen
In alles wat spreekt over meer

Ik verdwijn weer in een ruimte
Diep in mijn zelf
In mijn leven
Geen droom maar echt

'Deze cursus heeft me vertrouwen in mezelf gegeven en rust, veel rust. Het is fijn te weten wat ìk wil. Deze kracht heb ik mezelf opnieuw eigen moeten maken. Een kracht die ieder mens van nature in zich draagt en in mezelf zo vergeten was geraakt'

Heb je interesse of weet je niet precies wat bij je past en wil je overleggen en advies?

Vraag een vrijblijvend persoonlijk gesprek aan.
Bel naar 06 53 51 55 45 of mail naar info@belleinacademie.nl
voor meer informatie of advies.

Team Bellein