Ontmasker jezelf

Een blog van David uit Amsterdam. Hij was een deelnemer van onder andere de jaartrainingen Core Essence. Op de vraag of hij de workshop Ontmasker jezelf zou aanraden is zijn antwoord volmonding 'JA, DOEN!'. Het bevrijdt je.

‘Voordat ik met Core Essence in contact kwam, had ik geen idee van de wereld die ook in mij bestaat. Mijn wereld wat dé wereld. Het is nooit in me opgekomen dat ik een leven leidde die volledig gekleurd werd door mijn overlevingsstrategieën. Sterker nog, als iemand me in die tijd zou vertellen dat ik er strategieën op nahield, dan had ik me denk zwaar beledigd gevoeld. Door een ongelukkig voorval, of was het ‘ment to be’?, moest ik een pas op de plaats maken in mijn leven. Iets wat ik totaal niet gewend was en ook niet van gediend was. Mijn leven was een succes! Ik had een geweldige carrière, een prachtige vrouw, drie kinderen, een groot huis met alle luxe die ik me maar kon voorstellen en meer dan voldoende vrienden. Ik had alles wat ik wilde. Dacht ik. Want waarom voelde ik me elke dag steeds meer en meer leeg? En van lieverlee begon ik mezelf te verdoven om ervoor te zorgen dat ik me gevuld voelde. Daarmee leidde ik het begin van het einde in. Lang verhaal kort: ik werd depressief, kwam in de ziektewet terecht. Na meerdere verwijzingen naar psychologen, kwam ik in aanraking met iemand die lichaamsgerichte therapie is gaan doen en dan specifiek Core Essence. Ik luisterde naar haar verhaal en ik snapte er geen woord van: overlevingsstrategieën, de drie Zelven, geblokkeerde levensenergie. Ik kon me er ook niets bij voorstellen, maar iets in haar raakte me. Ze had een bepaalde rust over zich, een bepaalde balans die maakte dat ik geen reden had haar niet te vertrouwen. Zij bezat iets waar ik mijn vinger niet op kon leggen, maar waarvan ik zeker wist dat ik dat ook wilde! En nu vier jaar later kan ik je vertellen: er bestaat een wereld in jezelf die je nu nog niet kent, maar die alle verschil in de wereld zal maken wanneer je de moed en de moeite wilt nemen om deze in je te ontdekken. De titel ‘ontmasker jezelf’ heb ik bewust gekozen, want met deze reis heb ik mezelf kunnen ontdoen van alle dingen die enerzijds totaal niet bij mij thuishoorde en anderzijds mij totaal niet meer diende. Hoe doe je dat dan? Dat kan ik je wel vertellen, net zoals mijn vriendin toen bij mij deed, maar ik zweer je het is niet te bevatten door ernaar te luisteren. Je zult het moeten voelen. Dan pas zul je begrijpen waar dit over gaat. Het is iedere minuut, iedere cent, iedere vorm van angst, alle pijn, wanhoop en gekte waard geweest. Ik weet wie ik nu ben en dat is de grootste vervulling die je kunt vinden in dit leven. Ik nodig je daarom van harte uit om deze reis met jezelf te maken, ik stel voor: Ontmasker jezelf’.